parallax background

MAMÍFEROS

PETAURO DO AZUCRE

Petaurus breviceps

O petauro do azucre é un dos animais máis antigos. É moi parecido aos esquíos voadores, aínda que non gardan ningún parentesco.
É un mamífero, pertence á clase dos marsupiais e inclúese dentro da subclase dos canguros.
Os marsupiaiscaracterízanse por dar á luz a crías moi pouco desenvolvidas que completan a súa maduración nun órgano especial en forma de bolsa, o marsupio.

Descrición

Posúen unha membrana a cada lado do corpo que vai desde o quinto dedo da man ata o polgar do pé, denominado pataxio. Esta membrana permítelle planear máis de 50 m dunha rama dunha árbore a outra, valéndose ademais da cola para dirixirse. A cola é tan longa como o corpo e está cuberta por abundante pelo. Constan de dúas glándulas, unha situada na parte superior da cabeza e a outra na rexión ventral do pescozo. Segregan unha substancia que o macho dominante usa para marcar o seu territorio, obxectos e membros do seu grupo. O dimorfismo sexual está presente nesta especie, os machos son máis grandes que as femias. Os machos caracterízanse por ter un pene bifurcado. O pene ten dous eixes, e actúa como dous penes independentes. As femias teñen o marsupio.

¡Descobre máis especies!
Alimentación

Ao contrario do que suxire o seu nome, os azucres non son a base da súa dieta. Son omnívoros, e varían a súa preferencia segundo a estación. Na primavera e verán aliméntanse principalmente de escaravellos e outros insectos, larvas, grilos e arañas. No outono e no inverno aliméntanse basicamente de elementos vexetais e resina. Se a comida escasea nos meses de inverno, poden chegar a hibernar.

Habitat

Atópanse en todo o leste e o norte de Australia, así como nas súas illas próximas, incluíndo Tasmania e Papua Nova Guinea. Atópanse en todo tipo de bosques, con todo, prefiren bosques abertos onde teñan espazo para planear. Son animais sociais con hábitos nocturnos, que aniñan en grupos familiares de ata doce individuos nos ocos das árbores.

Status


Entradas