parallax background

MAMÍFEROS

UALABÍ DE BENNET

Macropus rufogriseus

O Ualabí de Bennet é solitario, a pesar de que algúns grupos comparten as áreas de alimentación cando os recursos son abundantes. Teñen unha longa cola na que se apoian para descansar.

Paren unha cría por camada, despois dunha xestación de 30 días, que permanece no marsupio uns 280 días e sepárase da nai ao redor dun mes despois. Fanse adultos aos 8-9 meses de idade.


Descrición

Distínguense polo seu nariz e as súas patas negras, o seu beizo superior a raias brancas e negras e a súa pelame de ton agrisada cunha cinta vermella ao redor dos ombreiros. Ten unha lonxitude cabeza-corpo de entre 60 e 70 cm, máis outros 60-70 da cola e pesan de 6,8 a 22 kg. Os machos son de maior tamaño e peso que as femias.

¡Descobre máis especies!
Alimentación

Aliméntanse pola noite e, particularmente nos días nubrados, durante o atardecer. Xeralmente pasta sobre céspede e herbas próximas aos bosques nos que viven. A súa dieta consiste en herbas e follas, ademais de cortiza de árbores, froitas e matogueiras.

Habitat

Status

Os ualabís presentan un bo estado de conservación.


Entradas