parallax background

MAMÍFEROS

SURICATA

Suricata suricatta

SABÍAS QUÉ...?

Coa axuda dos seus afiados dentes o suricata pode triturar a coiraza dos escorpións.


Descripción

Teñen unha silueta esvelta e delgada, o seu peso adoita ser menor dun quilo e miden de 25 a 35 cm. Estes pequenos animais mostran unha gran solidariedade cos da súa especie e enfróntanse xuntos a inimigos moito máis grandes que eles.

¡Descobre máis especies!
Alimentación

O suricata é sobre todo insectivoro, é frecuente velos furgando na terra co seu fociño en busca de alimento.

Habitat

É un mamífero perfectamente adaptado á vida no deserto; refúxianse da calor e os depredadores nos seus tobos.

Status

Actualmente, non se considera unha especie ameazada.


Entradas