parallax background

MAMÍFEROS

PONI DAS SHETLAND

Eqqus caballus

É un dos ponis máis populares do mundo e a raza equina máis antiga de Gran Bretaña.

Antigamente usouse moito nas minas, xa que ao ser pequeno podía entrar nelas, e grazas á súa forza, podía tirar dos carros. Desde entón este poni foi importado en grandes cantidades a todos os países que necesitasen este tipo de transporte nas minas. Moitos destes ponis naceron e morreron nas galerías subterráneas.

Na actualidade o seu uso é ben distinto, úsase como mascota nas carruaxes, exhibicións, concurso de saltos para nenos e nas festas como atraccións infantís.


Descrición

O seu corpo é bastante grande en proporción coas súas pequenas e musculosas patas. O seu crin, cola e topete son moi espesas. Non hai unha cor específica nesta raza, pero os máis abundantes son o negro e o castiñeiro escuro. É un animal sedentario con forte pelame para adaptarse ao frío. Mide entre 93 e 112 centímetros. A súa actividade é diúrna e adoita vivir en mandas en estado salvaxe. O tempo de xestación na femia é de 12 meses.

¡Descobre máis especies!
Alimentación

É herbívoro, aliméntase de froita, verdura, herba e brotes vexetais.

Habitat

Orixinario de Escocia (Illas Shetland), en estado salvaxe vive en praderías e montañas de climas fríos e húmidos.

Status

UICN: risco baixo ameaza (LR/ LC). A especie non require de medidas de protección especial, nin se aproxima a ningún dos parámetros para ser incluída nunha categoría de maior risco.


Entradas