parallax background

AVES

MOCHUELO

Athene noctua

É unha especie sedentaria que permanece preto do seu lugar de nacemento ao longo da súa vida.

É un dos búhos máis distribuídos e, debido á súa adaptabilidade aos asentamentos humanos e ao seu pequeno tamaño, probablemente supera outras especies de búhos no ranking das especies máis numerosas do mundo. O búho está máis activo no pór do sol e no nacer do sol, pero tamén está parcialmente activo durante o día. Con frecuencia, ponse audazmente e sorprendentemente durante o día.


Descripción

O búho é un pequeno búho, de aproximadamente 25 cm de lonxitude. Ten unha cabeza grande, pernas longas e ollos amarelos. As súas "cellas" brancas danlle unha expresión severa. Cando o búho adormece, é capaz de ocultar todas as plumas claras e camuflarse moi ben no seu hábitat

¡Descobre máis especies!
Alimentación

As súas presas son insectos, gusanos de terra, anfibios, pero tamén pequenas aves e mamíferos. Ata pode atacar aves grandes, como aves de caza.

Habitat

Atópase en campos abertos como terras agrícolas e parques, evitando os bosques. Ten unha distribución moi extensa que vai desde o nivel do mar ata as rexións montañosas por encima dos 4.600 m no Himalaia, aínda que normalmente a atopamos por baixo dos 700 m no centro de Europa.

Status

IUCN: preocupación mínima (LC). A especie non require medidas especiais de protección nin aborda ningún dos parámetros para incluírse nunha categoría de maior risco. CITES: apéndice II. Especies que non están ameazadas de extinción pero que poderían extinguirse a menos que o seu comercio estea controlado estrictamente. Especies incluídas no Catálogo Nacional de Especies Ameazadas xa que se considera unha especie vulnerable que necesita unha protección especial para que non pase ao estado das especies en perigo de extinción. Non está incluído no Catálogo Galego de Especies Ameazadas.


Entradas