parallax background

MAMÍFEROS

ELÁN

Taurotragus oryx

Posúen comportamento diúrno e nocturno, pero son pouco activos durante a calor do mediodía. O seu nome científico (Taurotragus oryx) componse de tres palabras gregas- Tauros (un touro), grolos (castrón) e orux (unha gacela ou antílope). Hai tres diferentes grupos sociais, o grupo dos machos homes moi móbiles e pouco estables, o grupo de femias que é de maior tamaño e cobre máis áreas, e en terceiro lugar, o grupo infantil que se forma naturalmente coas nais cando as femias dan a luz ás súas crías. Viaxa polas chairas cheas de herba nas épocas de choiva e durante os períodos de seca prefire as zonas poboadas.


Descrición

É o antílope máis grande do continente africano aínda que ten aspecto bovino. Os cornos dos machos son máis curtos e grosos que os das femias. Normalmente forman grandes mandas e non adoitan dispersarse durante a tempada de choivas. As femias pesan de 300 a 600 kg e miden uns 240 cm de lonxitude, mentres que os machos son máis grandes, duns 400 a 900 kg de peso e 300 cm de lonxitude. As femias teñen un pelame marrón, mentres que os machos teñen un pelame de cor máis escura, gris azulado.

¡Descobre máis especies!
Alimentación

Polo xeral comen pasto, ramas e follas. Pode percorrer longas distancias en busca de auga. O pasto é o seu alimento principal na época de choivas.

Habitat

Vive nos ecosistemas terrestres, nas chairas abertas do sur de África e ao longo dos pés dos montes da gran meseta do sur de África. A especie esténdese cara ao norte en Etiopía, ao leste ata o oeste de Angola e Namibia, zonas máis áridas de Sudán e agora mesmo no sur de África . Con todo, hai pouca densidade de antílopes en África, debido á caza furtiva e aos asentamentos humanos principalmente.

Status

U.I.C.N: Baixo risco/mínima preocupación (LR/ LC). Non require de medidas de protección especial, nin se aproxima a ningún dos parámetros para ser incluída nunha categoría de maior risco.


Entradas