parallax background

AVES

CURUXA

Tyto alba

As nosas Curuxas, son dúas femias cedidas polo CRFS COTORREDONDO de Marín (Pontevedra), en novembro de 2012.

Unha delas padece anquilosamento dunha garra, posiblemente tras unha electrocución. Ó estar moito tempo coa vendaxe produxose unha perda de masa muscular e consecuente contracción da musculatura da garra.

A outra femia, ten unha mala osificación dunha fractura producida nun á por un disparo, que só lle permite voos moi curtos.

A outra femia, ten unha mala osificación dunha fractura producida nun á por un disparo, que só lle permite voos moi curtos.

Ambas son aves irrecuperables para a vida silvestre polo que Vigozoo solicitou a súa cesión. Desde entón na súa nova vida no noso parque e cunha instalación naturalizada coa recreación dun celeiro, contribúen á difusión e posta en valor desta especie a través do noso programa de educación e concienciación ambiental.

LIGAZÓNS DE INTERESE

A Curuxa Común, ave do ano 2018.

SEO NAUKAS

Descripción

É un ave de presa nocturna que tamén se denomina Curuxa de Campanario ou Rajatrapo.

O seu estilo de voo é suave e rápido e, ao momento da caza, o fai a pouca altura en campo aberto ou acechando desde unha percha e corren para atrapar a súa presa.

Pode cazar na escuridade total, localizando a súa presa por son.

O seu plumaje é claro e vistoso, denso e sedoso que lle permite voar furtivamente sen facer ruído. Ten unha cabeza grande cunha cara branca en forma de corazón. A cabeza e as costas son de cor gris gris marrón, como as ás que teñen a mesma cor pero finamente rayadas. As partes inferiores son brancas, as pernas son fortes e longas, gris claro. Os seus ollos son negros e non ten matas como oídos. Meden aprox. 40 cm de longo e non hai diferenzas entre os sexos

¡Descobre máis especies!
Alimentación

O búho se alimenta principalmente de pequenos vertebrados, especialmente de roedores. Os murciélagos e ata as raves e os lagartos tamén poden formar parte das súas presas. Ao contrario do que ás veces se pensa, o búho non come animais.

Habitat

Distribúese en gran parte de América do Norte e América do Sur, Europa, África e a través do Sur e Sueste Asiático a Australia. Ocupando bosques abertos, prados e terras agrícolas, moitas veces preto das poboacións urbanas.

Status

IUCN: preocupación mínima (LC). A especie non require medidas especiais de protección nin aborda ningún dos parámetros para incluírse nunha categoría de maior risco. CITES: apéndice II. Especies que non están ameazadas de extinción pero que poderían extinguirse a menos que o seu comercio estea controlado estrictamente. Especies incluídas no Catálogo Nacional de Especies Ameazadas xa que se considera unha especie vulnerable que necesita unha protección especial para que non pase ao estado das especies en perigo de extinción. Non está incluído no Catálogo Galego de Especies Ameazadas


INSTALACIÓN


Entradas